OVER Z-WAVE

Z-wave is een draadloze oplossing voor het automatiseren van uw woning.

Domotica is een steeds vaker gebruikte oplossing om uw huis slimmer te maken.

U kunt automatisch taken laten uitvoeren (lampen aan/uit etc) maar u kunt ook uw woning beveiligen tegen inbrekers.

Alles is mogelijk, ook kunt u op eenvoudige wijze scenes maken. Bijvoorbeeld de lamp aan wanneer iemand aanbelt, of het zonnescherm automatisch dichtdoen als het gaan regenen ook als iedereen naar bed gaat de rolluiken dicht maken en het alarm aanzetten.

"Schat, heb jij de ramen dichtgemaakt?"

Iedereen heeft dit wel eens meegemaakt, je springt in de auto en net als je de snelweg oprijdt, begin je te denken......hebben we de ramen wel dicht gemaakt is de garagedeur wel dicht? Terugrijden of niet?

Met onze domotica oplossingen van fibaro kunt u gelijk op uw smartphone zien of de deur nog openstaat, en hem vervolgens met een druk op de knop dichtdoen. Zo simpel kan het. Of het nu de ramen zijn of de deuren, of u twijfelt of u de strijkbout aan heeft laten staan, het gebeurd iedereen wel eens.
Een draadloos domotica systeem op basis van z-wave bestaat uit een home center, meerdere sensors en meerdere ontvangers.

misschien wilt u weten wanneer de postbode iets de brievenbus stopt, terwijl u op de koffie bent bij de buren.
Of u verwacht een belangrijk pakketje een z-wave deurbel biedt dan uitkomst, u krijgt netjes een push bericht wanneer de postbode aanbelt.

Of u wilt ergens een lichtschakelaar monteren maar er zijn geen kabels. Dan bieden de Draadloze z-wave wandzenders een uitkomst.


Maar u kunt nog veel meer , met 1 druk op de knop al uw verlichting uitschakelen of dimmen.

Scenes maken voor het automatisch dimmen vd lampen wanneer u een film gaat kijken.

De rolluiken automatisch omlaag doen. De tuin besproeien wanneer het te droog wordt. Het kan allemaal domotica laat u huis slimmer worden waardoor alles op rolletjes verloopt

Maar het kan ook zijn dat u er onderweg ineens twijfelt of u de verwarming wel uitgezet heeft geen probleem, via uw smartphone zet u gewoon de temperatuur lager of de verlichting uit.

Z-wave producten maken van uw huis een slim huis, uw kunt het zo gek niet bedenken of de z-wave producten kunnnen het voor u uitvoeren.

z-wave logo6

Waarom Z-wave home automation producten kiezen

Wie heeft er nog niet van gehoord Klik-Aan-Klik-Uit schakelaars zeer mooi als je niks meer wilt dan apparaten aan en uit te zetten.

Z-wave is een professionelere en uitgebreidere versie van Klik-Aan-Klik-Uit. Het is een energiezuinig en draadloos systeem voor de meest uiteenlopende apparaten in je woning. Denk aan lichtschakelaars, ramen, garagedeuren, poorten, deurbellen, koffieapparaten, een koelkast die openblijft staan, uw verwarming regelt of uw beveilingscamera beheerd.

Grote verschillen met andere systemen zijn:

- Mesh technologie :Een stroomgevoede module geeft het z-wave signaal door, hierdoor word het netwerk stabieler en het bereik groter;
- terugmelding : Z-wave modules geven een terugmelding over hun status. Zo ziet u altijd de actuele situatie.
- Betaalbaar :Het systeem is betaalbaar ook al lijkt dat in eerste instantie niet zo, de mogelijkheden zijn zo groot dat u heel veel andere apparaten niet meer hoeft aan te schaffen bijvoorbeeld een Alarm systeem, brandmelding, thermostaat, automatische tuin sproei installatie, camera besturing, Z-wave is een domotica systeem, met oneindig veel mogelijkheden waardoor deze goedkoop is.

Waar worden z-wave toepassingen gebruikt ?

Z-wave producten passen erg goed in een energie zuinige omgeving.
Mensen met een handicap kunnen middels domotica aparaten langer zelfstandig blijven.
Z-wave biedt diverse voordelen, waaronder minder energie verbruik en een beter beheer hierover.

Voorbeelden van Z-wave domotica toepassingen:

- Z-wave alarmsysteem, controleren en vergroten van u veiligheid:

Een domotica alarmsysteem dat meldingen stuurt rolluiken sluit en/of camera beelden naar uw smartphone of tablet stuurt, een sirene aanstuurt bij inbraak;
Rookmelders die automatisch uw alarm activeren, uw rolluiken opent, u verlichting inschakelt en een melding stuurt naar u;
Een melding geven wanneer u vertrekt er nog ramen/deuren open staan;
De mogelijkheden zijn eindeloos.

- Energiebesparing, inzicht in u verbruik:

Per apparaat kunnen zien wat het stroomverbruik is.
Een melding krijgen als iemand de koelkast of vriezer heeft opengelaten.
Op afstand alles in- en uitschakelen.

Z-wave : De energiezuinige standaard voor draadloze domotica toepassingen van de toekomst