Fibaro Roller shutter 3

FGR-223

Nieuw product

2e Generatie z-wave zonnescherm / rolluik sturing. 
Nu o.a. met een verbeterde mogelijkheid tot het exact positioneren van uw rolluik, zonnescherm of garagedeur.*

*afhankelijk van het type motor.

Meer details

Op aanvraag leverbaar

€ 54,00 incl. btw

Meer informatie

Wat kan de FIBARO Rolluik Schakelaar v3

De FIBARO Rolluik Schakelaar v3 (product nummer FGR-223), de opvolger van de FIBARO Rolluik Bediening v2 (FGR-222), is te gebruiken om screens, rolluiken, elektrische zonwering, markiezen, lamellen en garagedeuren mee te bedienen vanuit een Z-Wave smart home netwerk. Dankzij deze FIBARO Rolluik Schakelaar is het mogelijk om elk apparaat dat door een AC-elektromotor wordt aangedreven op afstand te bedienen. De module is geschikt voor motoren met zowel mechanische als elektronische eindafstelling. De FIBARO Rolluik Schakelaar v3 beschikt tevens over een energiemeting functie.

Hoe werkt de FIBARO Rolluik Schakelaar v3

De FIBARO Rolluik Schakelaar v3 FGR-223 is geschikt om een bestaande installatie om te zetten naar een Z-Wave domotica systeem waarbij je de originele schakelaars gewoon kunt blijven gebruiken. Handig dus wanneer je schakelaars hebt van een specifieke serie waar geen Z-Wave alternatieven voor beschikbaar zijn. De rolluik schakelaar is met deze module zowel via de schakelaar, via een smartphone-app of volledig geautomatiseerd te gebruiken. De rolluik module maakt gebruik van een intern relais.

Tevens beschikt de FIBARO Rolluik Schakelaar v3 FGR-223 over een functie om scenes te kunnen activeren, waarmee je de schakelaar - dat achter deze Z-Wave rolluik schakelaar is aangesloten - multifunctioneel kunt inzetten door specifiek zelf gemaakte scenes te starten door bijv. 2x of 3x de betreffende rolluik schakelaar in te drukken. Op die manier kun je bijv. de gordijnen bedienen door 2x kort achter elkaar de rolluik schakelaar in te drukken en je tuinverlichting bedienen door bijv. 3x kort achter elkaar de rolluik schakelaar in te drukken.

Voordelen FIBARO Rolluik Schakelaar v3 FGR-223 t.o.v. de oudere Roller shutter 2 FGR-222

 • Handmatige calibratie mogelijk
 • De draairichting van de motor is softwarematig om te keren
 • Voorzien van het Z-Wave Plus protocol
 • Ondersteuning voor de zowel Z-Wave netwerk beveiligingsmodus S0 met AES-128 encryptie
 • Ingebouwde Z-Wave range test functionaliteit.

Kenmerken van de FIBARO Rolluik Schakelaar v3

 • Z-Wave inbouw schakelaar
 • Maximale belasting: 4.2A (resistief), 1.7A (inductief)
 • Exacte motor positionering
 • Energieverbruik meting
 • Bestaande installaties (rolluiken, screens, garagedeuren, zonwering, screens, garagedeuren etc.) gemakkelijk te integreren in een Z-Wave netwerk
 • Geschikt voor zowel puls schakelaars, wipschakelaars, maar ook met speciale rolluik schakelaars / 3-standen schakelaars
 • Scenes zijn te activeren door de fysiek aangesloten schakelaar
 • Mogelijkheid voor handmatige calibratie
 • Mogelijkheid om de draairichting v/d motor softwarematig te wijzigen
 • Voorzien van Z-Wave Plus
 • Voorzien Z-Wave S2 beveiligingstechniek
 • Voltage: 100-240V~ 50/60 Hz
 • Neutrale (blauwe / 0 -draad) draad vereist
 • Stroomverbruik: minder dan 0.8W.

Overige informatie FIBARO Rolluik Schakelaar v3

Installatie instructie

De FIBARO Rolluik Schakelaar v3 FGR-223 dient achter de normale schakelaar in de wandcontactdoos te worden geplaatst. Deze rolluik schakelaar neemt de besturing van de motor volledig voor haar rekening, waardoor de fysiek aangesloten rolluik schakelaar alleen nog maar als een soort afstandsbediening voor de rolluik module werkt. Deze fysieke schakelaar is dan ook niet langer direct verbonden met de belasting, omdat de FIBARO Rolluik Schakelaar v3 deze regelt.

Deze oplossing is geschikt voor alle schakelaar-ontwerpen zoals puls schakelaars, wip schakelaars, rolluik schakelaars etc. Ons advies is om wandcontactdozen te gebruiken met een inbouwdiepte van 65mm, hoewel kleinere wandcontactdozen van 45mm doorgaans ook voldoende zouden moeten zijn mits er voldoende ruimte achter de fysieke schakelaar beschikbaar is. De beschikbare ruimte is afhankelijk van de grootte van de traditionele rolluik schakelaar, de afmetingen van de wandcontactdoos en de hoeveelheid bedrading dat in de wandcontactdoos aanwezig is.

Vanzelfsprekend is het mogelijk om de bestaande schakelaar te blijven gebruiken, maar ook een speciale rolluik puls schakelaar is mogelijk. De wipper veert daarbij terug naar de 0-positie; dergelijke specifieke rolluik schakelaars voorkomen dat de up- en down knoppen tegelijkertijd ingedrukt kunnen worden. Het is zelfs mogelijk om een enkele schakelaar te gebruiken, dan werkt het net zo als bij een garagedeur (open-stop-dicht). De rolluik schakelaar dient te worden aangesloten op de blauwe, bruine en zwarte draad. De bruine draad draait de motor van het rolluik linksom, de zwarte rechtsom. Zie de instructievideo onderaan deze pagina.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...